otrdiena, 2015. gada 12. maijs

Šķīduma sastāvs mums apkārt dabā ir daudz dažādu vielu Daudzas no tām ir izškīdušas ūdeni. Piemēram ja tu dzer tēju sulu vai pienu tu dzer ūdeni, kurā ižskīdušas dažādas vielas. izškīdinātas vielas dot dzērienām tā raksturīgo garšu Sķīdums veidojas ja kādu vielu cietu šķidru vai gāzveida ižskīdina škīdinātāja parasti škidrs. Vielu kuru šķīdina sauc par šķīdamo vielu bet šķidrumu kurā škīdina vielu par škidinātāju
ari daba pastāv daudz dazādu škidrumu izplatītakie no tiem ir šaļūdens ūpes ezeros peļķēs un saļūdens jūras un okeānos saldūdeni ir daudz mazāk izškīdušo vielu ka saļūdeni . \

ŠĶĪDUMA TILPUMS
ļoti biezi mums ir jāzina cik daudz škīduma ir nepiečiesams. ikdienā tas ir svarīgi
piemēram pērkot produktus vai gatāvojot ēdienu piemēram mes varam izvēlēties pienu 1litra vai 500mililitru iepakojumā. kur no tiem piena ir vairāk parasti tilpumu mēra litros Vienā litra ir 1000militru tātad vairāk piena ir1litra iepakojumā. Dabaszinātnes tilpuma mērišanai izmanto īpašus mērtraukus.vārglāzi var izmantot ja jaizmēra salidznoši lieli škidruma daudzumi  un mērijumam nav jabūt sladzinoši Attēla redzāmā vārglāze parēdzēta lai ar to varētu izmērīt 25 59. 50, 75, 100, 125, vai 150ml škīduma.
Precizāk tilpumu var mērīt ar mērcilindriem. tie ir dazāda lieluma un ari dazādu iedaļu precizitāti. ļoti precīzus sķidruma daudzumus mēra ar ipāšam ierīcēm brietēm kā ari ar dazādām pipētēm.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru